Dr. Carmen Pantiș: Avem un număr de aproximativ 300 de medici la 100.000 de locuitori

0
72

Dr. Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor, a declarat că cinci județe din țară, împreună cu Bucureștiul concentrează peste 50% din numărul medicilor din România, care este azi de 55.942 de medici înregistrați în Colegiul Medicilor din România.

” Trăim de fapt în două Românii. Avem un număr de aproximativ 300 de medici la 100.000 de locuitori, este o Românie care nu ar defila împreună cu colegii din Uniunea Europeană. Cei 55.942 de medici înregistrați azi în Colegiul Medicilor din România sunt repartizați complet inegal. Avem cinci județe din țară, respectiv Timiș, Mureș, Iași, Dolj și Cluj și Bucureștiul, unde avem peste 50% din medici. 15 județe sunt cu sub 500 de medici, iar trei județe respectiv Tulcea, Giurgiu, Călărași au un număr extrem de redus de medici. Imaginați-vă cât de greu le este oamenilor din acele județe să ajungă la un serviciu medical de calitate, să li se ofere un minimum necesar pentru supraviețuire”, a declarat dr. Carmen Pantiș.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Ad in title

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Gheorghe Carp: Criteriile care stau la baza încheierii contractului cu Casa de Asigurări sunt perimate
Articolul următorDr. Cristian Bușoi: Trebuie să racordăm prioritățile noastre de politici publice cu prioritățile UE