Dr. Gheorghe Carp: Criteriile care stau la baza încheierii contractului cu Casa de Asigurări sunt perimate

0
63

Dr. Gheorghe Carp, Vicepreședinte Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, a declarat că în România se vorbește de ani de zile de o nouă lege a Sănătății, însă nu s-a făcut absolut nimic în acest sens.

„Majoritatea dintre noi cunoaștem foarte bine problemele de care se lovește sistemul de sănătate și, mai ales, sistemul spitalicesc. M-a surprins întotdeauna că reforma în Sănătate începe cu spitalele, niciodată nu a început cu medicina primară. Medicii de familie cunosc cel mai bine problemele medicinei  primare și ar trebui cooptați pentru a putea etapiza această reformare a Sănătății, nu a legii. Trebuie să vedem care sunt prioritățile, problemele stringente ale sistemului, care nu trebuie neapărat cuprinse într-o lege, ci să fie adaptată legea la aceste priorități”, a declarat Dr. Gheorghe Carp.

„Referitor la problema spitalelor, gândiți-vă că, de ani de zile, contractul cu Casa de asigurări de Sănătate nu s-a ținut, criteriile care stau la baza încheierii contractului sunt perimate, suntem plîtiți după numărul de paturi, nu în funcție de numărul de pacienți pe care îi tratăm sau complexitatea cazurilor pe care le avem”, a explicat vicepreședintele Comisiei  pentru Sănătate Publică din Senatul României.

Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului online „Medicii în dialog cu politicienii: Perspective pentru sănătatea românilor”, organizat marți, de Colegiul Medicilor din România (CMR).

Managementul logistic și producția video ale evenimentului CMR au fost asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentConf. dr. Liviu Oprea: Numărul de medici de familie care se pensionează este foarte mare
Articolul următorDr. Carmen Pantiș: Avem un număr de aproximativ 300 de medici la 100.000 de locuitori