Doliu in medicina si cercetarea medicala romaneasca – Acad. Laurentiu M. Popescu s-a stins din viata

0
206

Potrivit unor informatii de ultima ora de la Institutul National „Victor Babes”, unul dintre cei mai exponentiali profesionisti ai cercetarii stiintifice medicale mondiale, Academicianul Laurentiu M. Popescu a incetat din viata.

Academicianul Laurentiu M. Popescu a fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” din Bucuresti in perioada 1992-2004, presedinte al Academiei de Ştiinte Medicale in perioada 2006-2011 si presedinte al Sectiei de Ştiinte Medicale a Academiei Romane in perioada 2006-2014. De asemenea, Acad. Laurentiu M. Popescu a fost director general al Institutului National a€œVictor Babes” din Bucuresti in perioada 1993-2015, in care a lasat in urma sa o opera vasta in ceea priveste cercetarea stiintifica medicala.

Una dintre cele mai recunoscute si apreciate descoperiri la nivel mondial a acad. Laurentiu M. Popescu este reprezentata de noile celule din organismul uman, numite telocite. Acestea au revolutionat in scurt timp lumea stiintifica medicala mondiala.

Trupul neinsufletit al Academicianului Laurentiu M. Popescu a fost depus la Biserica Icoanei.

inmormantarea va avea loc miercuri – 5 august, 2015- la Cimitirul Ghencea Civil.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Echipa SanatateaTv.ro transmite condoleante!

Articolul precedentIn memoriam Prof. dr. doc. Iulian Mincu
Articolul următorStudiu: Noi markeri urinari pot ajuta in detectarea si diagnosticarea prematura a cancerului pancreatic