Doar 30% dintre elevele de clasa a IV-a s-au vaccinat impotriva cancerului de col uterin!

0
233

Doar 30% dintre fetitele de clasa a patra s-au vaccinat impotriva cancerului de col uterin, dupa prima saptamana de la initierea campaniei de informare. in perioada 24-28 noiembrie, parintii au inaintat un numar de aproape 38.000 de refuzuri scrise, constituind o pondere de 70%.

in cazul revenirii asupra deciziei, parintilor pot solicita vaccinarea fetitelor la viitoarea campanie derulata in toamna lui 2009, ce vizeaza fetitele care sunt acum in clasa a III-a. Cantitatile de vaccin neutilizate se vor depozita la furnizor si se vor introduce in circuitul medical in 2009, odata cu reluarea calendarului de vaccinare.

intre 24-28 noiembrie, s-au repartizat doze de vaccin pentru 53.323 de eleve de clasa a IV-a, la aproximativ jumatate din numarul scolilor. Prima etapa a campaniei de vaccinare va continua pana in data de 19 decembrie, cand va incepe vacanta de iarna.

Structurile judetene ale Ministerului Sanatatii vor desfasura in continuare o campanie de informare a parintilor. Potrivit Ministerului Sanatatii, medicii specialisti vor participa la toate actiunile din scoli, media si alte evenimente, in cadrul carora vor furniza informatii despre campania de vaccinare anti-HPV.

Articolul precedentCombinatie de gene care influenteaza dezvoltarea gripei
Articolul următorNoi reguli pentru serviciile de ambulanta!