in perioada 26 – 27 octombrie, la Crowne Plaza din Bucuresti se va desfasura a III-a Conferinta Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii, un eveniment organizat sub egida stiintifica a Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Din cauza problematicii pe care o ridica obezitatea in lume si in Romania, dar si din prisma faptului ca se afla intr-o relatie stransa cu dislipidemia, anul acesta conceptul evenimentului cunoaste un aport important la nivelul programului stiintific prin introducerea unei sesiuni dedicate acestei afectiuni.

Cea de-a treia editie a Conferintei Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii doreste, asadar, sa promoveze in randul medicilor diabetologi, cardiologi, internisti, medicior de familie si medicilor rezidenti cele mai noi metode de management al dislipidemiilor si al obezitatii.

a€œAsa cum reflecta si ultimele rapoarte internationale, obezitatea reprezinta una din marile amenintari ale secolului XXI. Situatia alarmanta din lume, dar si din tara noastra ne obliga sa luam atitudine pentru stoparea si prevenirea acestei maladii. in cadrul conferintei vor fi organizate dezbateri stiintifice extrem de interesante prin abordarea unor subiecte legate de prevenirea si tratamentul dislipidemiei si al obezitatii”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, Membru de onoare al Academiei Romane si co-presedintele evenimentului.

Asa cum au demonstrat primele doua editii ale conferintei, problematica dislipidemiei necesita o abordare intensiva si pluridisciplinara. Necesitatea perpetuarii acestei experiente stiintifice este oportuna atat pentru medicii diabetologi, cardiologi, internisti, cat si pentru medicii de familie, specialisti de prima linie care intra in contact cu pacientii.

A III-a Conferinta Managementul Dislipidemiilor si al Obezitatii este un eveniment creditat cu puncte EMC. inscrierea la eveniment este gratuita si se poate face prin intermediul site-ului www.dislipidemii.ro.

Managementul evenimentului este asigurat de Sanatatea Press Group.