Ministerul Sanatatii: Serviciile medicale spitalicesti sunt asigurate pana la sfarsitul anului 2012

0
24

Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) au gasit solutii pentru finantarea unitatilor sanitare, in ultimele 2 luni ale anului, potrivit unui comunicat de presa.

La sfarsitul lunii septembrie au fost repartizate Caselor Judetene de Sanatate sumele retinute conform prevederilor legale in vigoare, asigurandu-se prin acte aditionale efectuarea serviciilor medicale spitalicesti, inclusiv luna noiembrie 2012.

„Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmand a fi platite in decembrie”, asigura presedintele CNAS, dr. Doru Badescu. „Pentru luna decembrie 2012 serviciile medicale se asigura conform prevederilor art.6 din Contractul Cadru, platile urmand a fi efectuate in ianuarie 2013”, explica oficialul CNAS.

Ad in title

Ca urmare a demersurilor efectuate de Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, la rectificarea bugetara din aceasta luna, bugetul Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate (FNUASS) va fi suplimentat in vederea platii arieratelor inregistrate la nivelul spitalelor publice.

a€œLa finantare vor avea prioritate unitatile sanitare regionale si cele din zonele unde se rezolva cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate dupa finalizarea procedurilor de rectificare bugetara”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

in prezent, restantele unitatilor sanitare din subordinea Ministerului Sanatatii reprezinta aproximativ 170 milioane lei, din care cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, considerate arierate, sunt in valoare de 79 milioane de lei.

Articolul precedentDr. Rodica Tanasescu: Preventia cancerului de col uterin inseamna educatie, vaccinare si screening
Articolul următorPharma Forum Craiova, 25 octombrie 2012