Studiile arata ca 19% din populatia Romaniei nu s-a spalat niciodata pe dinti, motiv pentru care 72% dintre romani au probleme cu dantura. De asemenea, aproximativ 70% dintre copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani au nevoie de tratament ortodontic.

in acest context, Clinica Stomatologica Multident – clinica familiei tale – preia initiativa si lanseaza campania de informare publica „Sanatatea dentara a familiei mele”. Scopul campaniei este acela de a promova regulile unei igiene orale corecte, importanta vizitelor periodice la medicul specialist, dar si necesitatea sigurantei actului medical in cabinetul stomatologic.

„Frica de medicul stomatolog inca domina mentalitatea generala si astfel beneficiile preventiei sunt foarte putin cunoscute. Ne dorim ca prin aceasta campanie sa tragem un puternic semnal de alarma cu privire la riscurile unei igiene orale deficitare, indreptandu-ne atentia catre copii, cu scopul de a le asigura un start bun in viata in ceea ce priveste sanatatea”, a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodontie si ODF, Clinica Stomatologica Multident.

Campania de informare „Sanatatea dentara a familiei mele” va demara in gradinite si scoli din Bucuresti, avand ca obiectiv principal educarea copiilor in legatura cu o igiena orala corecta, interactionarea cu parintii, in contextul in care acestia sunt principalele modele urmate de cei mici, precum si informarea educatorilor si a invatatorilor, in incercarea de a deveni aliati in promovarea mesajelor de igiena dentara.

in cadrul cursului interactiv „Ghid de buna purtare pentru dintisorii nostri”, copiii vor primi sfaturi accesibile si vor avea parte de demonstratii practice in ceea ce priveste sanatatea dintilor.

Mentinerea unei igiene orale optime ar trebui sa devina o preocupare constanta, inca de la aparitia primilor dinti. Alaturi de un periaj dentar corect, o alimentatie bogata in minerale si vitamine, vizita periodica la cabinetul stomatologic este indispensabila. Aplicarea unui tratament precoce duce la corectarea mai usoara a problemele ortodontice. in plus, netratate la timp, aceste afectiuni pot necesita proceduri mai complexe, de lunga durata, sau chiar interventii chirurgicale.

„Copiii trebuie sa fie familiarizati cu metodele de ingrijire a dintilor, inca de mici. De la varsta de 6-7 anisori, ei vor putea sa se spele singuri pe dinti si este important sa cunoasca regulile unui periaj dentar corect. De asemenea, trebuie sa stie ca dulciurile si alimentele bogate in zaharuri provoaca aparitia cariilor si sunt de evitat”, a mai declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodontie si ODF, Clinica Stomatologica Multident.

Problemeledentare pot fi prevenite si tratate printr-o vizita periodica la medicul specialist. Clinica Stomatologica Multident- clinica familiei tale- ofera servicii personalizate pentru fiecare dintre pacientii ei, bazandu-se pe un personal medical dedicat si specializat in oferirea unor servicii de calitate. Mai multe detalii pe www.multident.ro.

„Sanatatea dentara a familiei mele” este o campanie de informare publica initiata de Clinica Stomatologica Multident.

Parteneri: Jurnalul National, Sanatatea Press Group, SanatateaTV.ro si ComunicateMedicale.ro

Alaturati-va acestei campanii si fiti parteneri!

Sprijiniti acest demers pentru a sustine o generatie mai sanatoasa!