DGA: 174 de scrisori medicale false emise in anul 2014

0
261

Un numar de 174 de scrisori medicale false au fost emise, in cursul anului 2014, pe numele a 155 de persoane din mai multe judete ale tarii, potrivit rezultatului verificarilor efectuate de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si facut public intr-un comunicat de presa postat pe site-ul institutiei.

Verificarile au vizat savarsirea unor infractiuni de coruptie referitoare la eliberarea, in schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale in fals (diagnostice medicale nereale), care au servit la intocmirea de dosare de pensionare.

„in fapt, beneficiarii acestor inscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate ca, in realitate, nu sufereau de afectiuni medicale sau afectiunile erau mult mai usoare in raport cu gradul de invaliditate solicitat in dosarul de pensionare”, se arata in documentul citat.

Totodata, in cursul zile de astazi, 27 octombrie 2015, au fost efectuate 13 perchezitii, dintre care trei la sediile unor institutii publice si 10 domiciliare. Mai mult, potrivit anchetatorilor anticoruptie, se vor pune in executare si un numar de 50 de mandate de aducere pentru audieri.

Articolul precedentConsumul de alimente modificate genetic poate afecta flora intestinala
Articolul următorDr. Tudor Ciuhodaru va candida pentru presedintia Colegiului Medicilor din Romania