16 studenti romani la medicina si-au incheiat stagiile de practica la Spitalul Mollet, Barcelona

0
48

Cei 16 castigatori ai concursului organizat in cadrul Proiectului „Program de stagii de practica in chirurgie generala si ginecologica si consiliere profesionala pentru studenti la medicina”, aflat in plina desfasurare in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” Bucuresti, au efectuat deja stagiile de pregatire practica in cadrul Spitalului Mollet din Barcelona, potrivit unui comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro .

a€œNecesitatea genezei proiectelor a aparut din considerente legate de student, de actul de invatare si de posibilitatea de a impleti aceste lucruri printr-o interfata solida, care sa ofere conditii net superioare de realizare a dezideratelor comune cadru didactic-student. Studentii sunt determinanti in perpetuarea acestor proiecte, acestia s-au inscris in numar mare, provenind din toti anii de studiu (UMF Carol Davila, Bucuresti), dovedind sete de cunoastere si dorinta de aprofundare notabile. Echipa a avut ca nucleu un grup de colegi-cadre didactice care, desi tinere, deja au confirmat in domeniul academic; incorporarea lor a venit firesc, si a fost inca o confirmare a vocatiei lor in materie de medicina si pedagogie”, a declarat in comunicatul de presa prof. dr. Vlad Constantin, manager de proiect.

Proiectul „Program de stagii de practica in chirurgie generala si ginecologica si consiliere profesionala pentru studenti la medicina” ofera grupului tinta informatii si sfaturi avizate, atat de necesare in cristalizarea aspiratiilor profesionale.

a€œInteresul studentilor a crescut pe mӑsurӑ ce au aprofundat deprinderi practice. Au devenit mai increzӑtori, au reusit sӑ lucreze in echipӑ si sӑ se orienteze profesional iar experienta Barcelona a fost o experientӑ interesantӑ, atat pentru mine, cat si pentru studenti, cu o bunӑ cooperare cu echipa de medici din Barcelona, in urma cӑreia am realizat cӑ ne-am integrat destul de usor si am indeplinit obiectivele propuse”, a precizat in comunicatul de presa dr. Simona Bobic, medic rezident participant la program.

Proiectul este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si are ca obiectiv principal cresterea gradului de ocupare si cresterea adaptabilitatii la primul loc de munca relevant pentru 150 de studenti la medicina.

Articolul precedentConsumul de alimente modificate genetic poate afecta flora intestinala
Articolul următorDr. Tudor Ciuhodaru va candida pentru presedintia Colegiului Medicilor din Romania