Consumul de alimente modificate genetic poate afecta flora intestinala

  0
  131

  Organismele modificate genetic reprezinta un subiect controversat in societatea civila. Consumul de alimente in genele carora s-a intervenit are consecinte asupra sanatatii, atrag atentia medicii specialisti.

  Prof. univ. dr. Maria Mota, Şef Clinica de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, a explicat pentru www.sanatateatv.ro ca flora intestinala ar putea fi afectata de consumul alimentelor provenite din astfel de organisme.

  Cand se intervine la nivel genetic, lucrurile pot fi scapate de sub control, sustine prof. dr. Mota, care spune ca tocmai de aceea este nevoie de un control temeinic al produselor comercializate.

  Organismele modificate genetic nu sunt insa lipsite de avantaje. Tocmai partile bune ale acestora au facut ca ele sa se dezvolte din ce in ce mai mult.

  „Aceste organisme modificate genetic au aparut datorita necesitatii de a se asigura hrana pentru oameni, hrana pentru animale in prezent si in viitorul apropiat, pentru ca organismele modificate genetic au un randament crescut, asigura o productie mare si au o serie de avantaje cum ar fi anumite caracteristici organoleptice, o rezistenta mai mare la boli, la infectiile cu virusi, o rezistenta mai mare la ierbicide si la insecte”, a mai explicat prof. dr. Maria Mota.

  Articolul precedentOMS recomanda mai multe modalitati de a reduce emisiile toxice
  Articolul următorDGA: 174 de scrisori medicale false emise in anul 2014