Deputatilor le va fi masurata tensiunea arteriala!

0
151

Campania de informare asupra efetelor hipertensiunii arteriale, „Masoara pentru a controla”, se muta, incepand de maine, 28 octombrie, la Parlament. Deputatii vor avea, astfel, ocazia de a a-si afla adevarata valoare tensionala. Acestora le va fi masurata tensiunea arteriala la ambele brate, circumferinta abdominala, frecventa cardiaca si existenta unor potentiale sufluri arteriale.

Actiunea isi propune sa sensibilizeze autoritatile responsabile cu politica sanitara pe tema efectelor negative ale hipertensiunii arteriale. Implicarea in mod direct a politicienilor are ca obiectiv un dublu impact: subiectiv, responsabilizarea asupra propriei valori tensionale, si obiectiv, responsabilizarea la nivel social in privinta ameliorarii sanatatii populatiei in acest sens prin programe de prevenire nationale. Acest demers de educatie medicala pe tema hipertensiunii adresat politicienilor intentioneaza sa semnalieze lipsa programelor de preventie pe tema hipertensiunii arteriale.

in prezent, in Romania exista intre cinci si sapte milioane de hipertensivi. Conform studiilor, hipertensiunea arteriala este prezenta la 40% din populatie.

Campania a€œMasoara pentru a controla!”, organizata de catre Societatea Romana de Cardiologie si Academia de Ştiinte Medicale isi propune cresterea gradului de constientizare a riscului de a dezvolta hipertensiune arteriala, boala ce poate fi prevenita si tratata.

Articolul precedent270 de locuri suplimentare pentru viitorii rezidenti!
Articolul următorStudentii au donat sange in cadrul campaniei „O sansa pentru viata”