Decanul Facultății de Medicină din Timișoara, apel la distanțarea socială pentru cei cu diabet zaharat

0
343

Dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, face un apel la responsabilitate pentru distanțarea socială și statul acasă, principala armă pe care o avem împotriva pandemiei de coronavirus, care este cu atât mai importantă în cazul pacienților cu diabet zaharat.

“Această responsabilitate este cu atât mai importantă la pacienții cu diabet zaharat (…) deoarece dacă este contactată boala, riscul de a avea un prognostic mai puțin bun este crescut la acești pacienți”, a spus dr. Bogdan Timar.

În acest context, dr. Bogdan Timar recomandă ca persoanele cu diabet zaharat să își obțină rețetele la distanță, în condițiile în care ele pot fi eliberate fără a fi semnate cu cardul de sănătate.

“În ceea ce privește prescripția medicală, nu mai este nevoie de deplasarea la cabinet sau la spital, ceea ce știm cu toții că presupune creșterea riscului de contaminare cu virusul SARS-COV2”, a adăugat Dr. Bogdan Timar.

Mesajul a fost transmis în cadrul Conferinței „DIABETUL ȘI PERSOANA CU DIABET în contextul pandemiei de COVID-19”, organizată de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

Conferința este oferită și de Sănătatea Press Group, în calitate de producător de conferințe online și transmisă live pe platforma conferinte-live.ro, precum și pe site-urile RoHealthReview.ro și Sanatatea.TV.

Articolul precedentMaria Moța: Noile cazuri de diabet zaharat au început să fie tot mai multe. Ce probleme întâmpină
Articolul următorRomulus Timar, mesaj de încurajare pentru bolnavii de diabet