De marți, starea de alertă se prelungește în toată țara cu încă 30 de zile

0
89

Starea de alertă în România se prelungește de marți, 13 aprilie, cu încă 30 de zile. Astfel starea de alertă este valabilă până pe data de 12 mai, la jumătatea lunii mai urmând să se împlinească un an de când țara noastră se află în stare de alertă.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile a fost adoptată de exectiv joi, 8 aprilie. Tot atunci au fost adoptate și măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”Se propune ca în toate localitățile să se permită persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”, se arată în Hotărâre.

Ad in title

De asemenea, ”în perioada 08.05.2021 – 09.05.2021 se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.”

Se menţine limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, dispuse în următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă sau sunt situate pe litoralul Mării Negre, potrivit documentului.

Articolul precedentArafat: Aproape 155 de pacienți aflați în UPU-urile din București necesitau oxigen, luni
Articolul următorRomânii care vor să se vaccineze anti-COVID cu serul Astra Zeneca o pot face fără programare