Românii care vor să se vaccineze anti-COVID cu serul Astra Zeneca o pot face fără programare

0
64

Românii care vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus cu serul produs de AstraZeneca o pot face chiar dacă au sau nu programare.

Acest lucru este prevăzut într-o circulară emisă de Comitetul Național de Vaccinare. Astfel, centrele de vaccinare pot imuniza la cerere toate persoanele care se prezintă și solicit administrarea serului AstraZeneca, potrivit Digi24.

Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații de acolo stau degeaba.

Ad in title

Potrivit  Comitetului Național de Vaccinare, orice persoană vrea să fie vaccinată cu serul AstraZeneca poate merge la centrele de vaccinare cu buletinul și poate fi imunizată. Persoanele programate au totuși prioritate.

Coordonatorul campanie de vaccinare anti-COVID-19 în România, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat, în data de 8 aprilie, România va continua vaccinarea cu serul AstraZeneca, pentru toate categoriile de vârstă.

Numărul persoanelor care doresc să se imunizeze cu acest ser a scăzut din cauza controverselor legate de vaccinul AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 2.326.484 de persoane, dintre care 1.435.730 au primit ambele doze de vaccin, potrivit datelor CNCAV.

Articolul precedentDe marți, starea de alertă se prelungește în toată țara cu încă 30 de zile
Articolul următorPrecizări ale Poliției Capitalei cu privire la cele trei victime de la Spitalul ”Victor Babeș”