Dan Barna: Ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea anti-COVID-19

0
104

Vicepremierul Dan Barna este de părere că România ar trebui să aibă măsuri mult mai ferme în ceea ce privește vaccinarea populației împotriva noului coronavirus.

În perspectiva unui val patru al pandemiei de COVID-19, Barna spune că susține orice măsură, oricât de fermă, care ar putea încuraja oamenii să se vaccineze. Printre aceste măsuri, vicepremierul a indicat inclusiv accesul limitat la evenimente doar pentru persoanele vaccinate.

”În ce priveşte vaccinarea, orice măsură, oricât de fermă este, o susţin cu toată convingerea. Adică eu chiar cred că ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea, în sensul de acces limitat la evenimente, nici măcar pe partea cu teste, ci doar pentru persoane vaccinate, tocmai pentru a încuraja vaccinarea”, a declarat Barna marți seară la un post de televiziune.

Ad in title

Oficialul a subliniat importanța vaccinării, mai ales în contextul variantei Delta.

”Vorbim de perspectiva unui val 4, care vedem ca în multe ţări din lume este deja activ. Vorbim de o tulpină care răspunde la vaccin, şi asta e foarte bine, dar pentru asta trebuie să fii vaccinat. Este mult mai molipsitoare, dacă la vechile tulpini, cea originală şi cea britanică, dintr-o familie de 5, la cea originală se infectau una sau două persoane, la cea britanică erau trei, la aceasta, Delta, la această ultimă tulpină, se infectează 5 din 5. Deci, dacă îţi intră virusul în familie toată familia face COVID. Ori e foarte important dacă eşti vaccinat să nu ai simptome deloc sau foarte uşoare sau nici măcar să nu ajungi la spital, faţă de varianta în care nu eşti vaccinat şi, Doamne fereşte, poţi să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o situaţie foarte gravă”, a precizat Dan Barna la B1 TV.

Articolul precedentPurtarea măştii de protecție va rămâne obligatorie în transportul în comun din Londra
Articolul următorDr. Radu Țincu, despre vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie a personalului medical