Purtarea măştii de protecție va rămâne obligatorie în transportul în comun din Londra

0
57

Purtarea măştii de protecție va rămâne obligatorie în transportul în comun din Londra, chiar dacă din 19 iulie vor fi ridicate aproape în totalitate restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, potrivit anunțului făcut miercuri de primăria oraşului, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Premierul Boris Johnson a confirmat luni că, de la data precizată, distanţarea şi purtarea măştii nu vor mai fi obligatorii, chiar dacă aceasta din urmă rămâne recomandată în locurile publice închise şi aglomerate, cum ar fi transportul public.

Opţiunea de a lăsa contaminările să se răspândească este criticată de unii oameni de ştiinţă care subliniază riscurile noilor variante şi de COVID-19 la tinerii care nu au fost încă vaccinaţi.

Ad in title

Subliniind că ”opţiunea cea mai simplă şi mai sigură ar fi fost ca guvernul să menţină obligaţia naţională de a purta mască în transportul public”, primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a indicat că refuză ”să îi pună în pericol pe londonezi şi relansarea oraşului nostru”, citat de sursa citată.

Purtarea unei măşti se va adăuga astfel la condiţiile de transport pe reţeaua capitalei britanice, ai cărei agenţi vor efectua ”operaţiuni ţintite” şi vor refuza accesul celor care nu poartă mască cu excepţia cazurilor speciale. Cei care nu vor respecta măsura riscă să fie expulzaţi din reţeaua de transport în comun.

Potrivit Transport for London, care gestionează reţeaua din capitala britanică, 212.000 de persoane au fost împiedicate anul trecut de agenţi să pătrundă în reţea pentru că nu au purtat mască. Aproximativ 14.000 de persoane au fost împiedicate să se îmbarce şi aproximativ 3.200 au fost expulzate.

Articolul precedentIncendiu Petromidia: Unul dintre cei doi răniţi transferaţi în Germania a murit marţi
Articolul următorDan Barna: Ar fi trebuit să avem măsuri mult mai ferme în ceea ce înseamnă vaccinarea anti-COVID-19