Daily Mail: Medicii dau vina pe UE pentru incapacitatea de a opri epidemia de alergii

0
44

Oamenii de stiinta au cerut ca metil-iso-tiazo-linon (MI) sa fie interzis ca produs chimic folosit in cosmetice, pentru ca utilizarea lui ar declansat o epidemie de alergii sau dermatite de contact, conform unui articol din Daily Mail.

MI este inca folosit in detergenti, iar adaugarea lui in cosmetice cauzeaza milioane de alergii. De aceea, medicii au acuzat UE de „incompetenta , indiferenta si ignoranta bruta”.

Medicii au avertizat ca milioane de consumatori sunt in pericol, deoarece un produs chimic care a declansat o epidemie de alergii este inca folosit in produsele de frumusete. De doi ani de zile oamenii de oamenii de stiinta au cerut ca metilisotiazolinon sa fie interzis. intr-un atac nimicitor, un grup de dermatologi acuza birocratii de la Bruxelles de „incompetenta, indiferenta si ignoranta bruta”, permitand firmelor de cosmetice continuarea utilizarii unui conservant. Acest conservant a fost declansatorul cresterii masive a pacientilor care sufera de eruptii cutanate, eczeme, prurit.

Daily Mail a subliniat si intr-un articol din 2013 cum Metilisotiazolinon, cunoscut sub numele de MI, era adaugat in mod obisnuit in creme hidratante, creme de soare, sampoane si chiar in produsele copiilor. Scopul acestui MI este de fapt de a prelungi data de utilizare a acestor produse – cu rezultate devastatoare insa pentru unii consumatori.

in urma cu doi ani, consilierii Comisiei Europene stiintifice au solicitat ca produsul chimic sa fie scos in afara legii din toate produsele cosmetice care sunt utilizate prin frictionare si apoi lasate pe piele.

Cu toate acestea, acest sfat a fost ignorat si mai rau, nu a fost introdusa o interdictie.

in schimb, industria de cosmetice s-a indepartat in mod voluntar, au lasat MI in produsele cosmetice. MI apare in mii de articole cosmetice si de uz casnic.

Dr John McFadden , un consultant la Spitalul St Thomas din Londra, a declarat pentru Daily Mail: „Acesta este unul dintre cele mai grave focare de alergie la produsele cosmetice din cate am vazut vreodata. Nu a fost nimic pe aceasta scala inainte.”

in iulie 2013, consilierii stiintifici ai Comisiei Europene privind siguranta consumatorului au declarat ca MI ar trebui interzis din toate produsele de frumusete care sunt lasate pe piele, cum ar fi crema de fata. Ei au adaugat ca acesta sa fie redus, poate chiar la niveluri minime de doar 15 parti pe milion in produse consumate frecvent, cum ar fi samponul.

MI este un biocid sintetic puternic si conservant din grupului de izotiazolinone, folosit in numeroasele produse de ingrijire personala si are o gama larga de aplicatii industriale. MI este o citotoxina care poate afecta diferite tipuri de celule. Utilizarea sa pentru o gama larga de produse cum ar fi lotiuni, creme hidratante, servetele sanitare, produse cosmetice, sampoane si lotiuni de protectie solara, mai mult decat dublul aplicatiilot din timpul primului deceniu al secolului XXI, se dovedeste a fi un motiv de ingrijorare, din cauza reactiilor de sensibilizare si alergice, precum si cauzarea leziunilor celulelor nervoase.

Mai multe detalii pe: www.dailymail.co.uk

Articolul precedentObiceiurile alimentare ale romanilor – intre gust, siguranta si sanatate
Articolul următor31,4 dintre romani sufera de obezitate, iar 34,5% sunt supraponderali