Curtea de Apel Bucuresti a suspendat mentiunile din CANAMED care limitau perioada de comercializare pentru cinci medicamente; reprezentantii pacientilor saluta decizia

0
199

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat mentiunile din CANAMED care limitau pana pe 2 noiembrie 2019 perioada de comercializare pentru cinci medicamente, a confirmat pentru SanatateaTV.ro Ministerul Sanatatii.

Ca urmare a acestei decizii, medicamentele respective vor putea fi comercializate in continuare.

Presedintele Coalitiei Asociatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), Radu Ganescu, a salutat decizia instantei.

”Nu pot decat sa ma bucur ca pacienti romani mai pot avea in continuare acces la acele medicamente inovative. in schimb pot spune ca imi pare rau ca pentru a trai in Romania si a avea acces la viata trebuie sa se ajunga in instanta! Cel mai grav este ca deja avem acest precedent prin care clar Ministerul Sanatatii a gresit modalitatea de calcul la aceste produse”, a declarat Radu Ganescu, contactat de SanatateaTV.ro.

CANAMED reprezinta actul prin care Ministerul Sanatatii aproba preturile maximale ale medicamentelor. Practic, un medicament care nu are pretul maximal in lista oficiala, nu mai poate fi vandut in farmacii.

 

Articolul precedentUn test sangvin ar putea detecta cancerul mamar cu cinci ani inainte de apariţia primelor semne clinice
Articolul următorBanda dublu adeziva ce absoarbe apa, pentru a lipi mai binesi rapid tesuturile