Cunoaste-ti valorile tensionale! Ziua Mondiala de lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale 2015

0
20

Tema din acest an data de World Hypertension League de Ziua Mondiala de Lupta impotriva Hipertensiunii – 17 mai – este a€œKnow your numbers” (Cunoaste-ti valorile tensionale) si promoveaza masurarea corecta si constanta a tensiunii arteriale ca modalitate de preventie si mentinere sub control a hipertensiunii arteriale.

Campania Nationala „Viteza ucidea€¦ nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” organizata stiintific de Societatea Romana de Hipertensiune, a ajuns la editia a IV-a si isi propune an de an sa creasca gradul de constientizare cu privire la problematica hipertensiunii arteriale.

„Fiecare editie a campaniei, incepand cu cea din 2012, ne-a aratat ca actiunile noastre sunt extrem de importante pentru publicul larg. Contributia media in distribuirea mesajelor legate de importanta preventiei, a diagnosticarii precoce si a controlului in hipertensiunea arteriala este esentiala si ajuta la reducerea mortalitatii cardiovasculare in Romania”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, Presedinte al Societatii Romane de Hipertensiune.

Ad in title

Avand in vedere ca hipertensiunea arteriala afecteaza milioane de romani, Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” atrage atentia asupra unei probleme grave de sanatate, dar care depistata la timp, poate fi tinuta sub control cu monitorizarea atenta din partea medicilor si un tratament adecvat.

Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” editia 2015 este o initiativa a Societatii Romane de Hipertensiune in parteneriat cu Comisia de Sanatate Publica din Senatul Romaniei.

Ca eveniment media, aceasta Campanie Nationala este marcata de o Conferinta de presa ce va avea loc pe 13 mai 2015, ora 13:00, la Salonul Alb al Senatului Romaniei. Cu acest prilej, se vor prezenta si alte recomandari, cifre privind incidenta bolii cardiovasculare, factorii de risc, dar si modalitati de prevenire si control ale hipertensiunii arteriale pentru a reduce rata mortalitatii de cauza cardiovasculara din Romania.

Articolul precedentStudiu: Tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) poate cauza imbatranirea precoce
Articolul următorSloganul Campaniei Nationale anti- hipertensiune arteriala: E timpul sa actionam!