Cseke Attila, despre numărul actual al paturilor ATI pentru bolnavii COVID: S-ar putea să nu ne ajungă

0
55

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la un post de televiziune că vârful valului 4 al pandemiei se va înregistra în România la mijlocul lunii octombrie, estimările arătând zile cu câte 20.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 pe zi, în perioada 15-20 octombrie.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (n.r.de cazuri noi pe zi”, a spus Cseke Attila.

Referitor la numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de COVID-19, Cseke a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

Totodată, ministrul interimar al Sănătății a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva COVID-19 şi pentru pregătirea secțiilor de terapie intensivă.

 

Articolul precedentCîțu, despre continuarea cursurilor cu prezență fizică: Ne gândim la introducerea testelor pe bază de salivă
Articolul următorDr. Adrian Wiener: România a înregistrat o mortalitate de șase ori mai mare decât media lumii