Servicii medicale integrate pentru varstnicii din Bucuresti

0
83

Primaria Capitalei va finanta serviciile integrate oferite la domiciliu de medicii, asistentii medicali, sociali, kinetoterapeutii si ingrijitorii Fundatiei Crucea Alb Galbena, pentru varstnicii aflati In nevoie din toate sectoarele Capitalei, a anuntat Primarul General, Gabriela Firea. Vor fi ajutati sute de varstnici care nu se pot deplasa si care au nevoie de medicamente sau Ingrijiri a domiciliu, a transmis edilul.
In cadrul unei Intalniri cu directorul general al Fundatiei Crucea Alb Galbena, Primarul General a discutat si despre continuarea si dezvoltarea primului centru pilot de servicii integrate de Ingrijire – initiativa care reprezinta o premiera atat In Bucuresti, cat si In tara. Una dintre componentele acestui centru va fi dezvoltarea sistemului de teleasistenta si teleurgenta ‘Butonul Rosu’. Prin acest sistem se supravegheaza si monitorizeaza pacientii In momente de criza.
„Una dintre prioritatile clare ale mandatului meu o reprezinta protejarea categoriilor sociale vulnerabile, din care fac parte si varstnicii. Am Infiintat Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, prin care derulam o serie de programe destinate acestora, din care amintesc proiectul ‘Lumina ochilor, cea mai importanta. Ochelari pentru varsta a treia’, prin care finantam achizitionarea ochelarilor pensionarilor fara posibilitati financiare si sprijinim orice initiativa menita sa imbunatateasca viata varstnicilor nostri, cum este Fundatia Crucea Alb Galbena!, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Articolul precedentTestele pentru un vaccin experimental anti-HIV, oprite
Articolul următorSpitalul Judetean Covasna suspenda accesul vizitatorilor