Cristian Busoi: ” Cardul de sanatate este insuficient promovat

0
207

Eurodeputatul Cristian Busoi este de parere ca promovarea cardului de sanatate este insuficienta si solicita Guvernului demararea, de urgenta, a unei campanii nationale de promovare a acestui instrument obligatoriu de confirmare a prestarii serviciilor din sistemul de sanatate. Iar asta cu atat mai mult cu cat serviciile medicale din Romania vor fi validate si decontate doar in baza cardului national de sanatate incepand cu 1 mai 2015.

insa multi dintre asigurati nu si-au primit cardurile de sanatate sau le-au refuzat din diferite motive, dar si din lipsa unei informari corecte.

„Desi instrument strategic, de interes national, cardul de sanatate este insuficient promovat. Pana acum, nici Guvernul Romaniei, nici Ministerul Sanatatii nu s-au implicat activ in infomarea cetatenilor cu privire la utilizarea cardului de sanatate si importanta lui. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate incearca sa suplineasca responsabilitatile pe care Guvernul si Ministerul le au in acest sens, insa acest efort nu este deloc suficient si eficient. Nici in momentul de fata nu exista o campanie nationala sustinuta pentru promovarea cardului national de asigurari de sanatate. Mai mult decat atat, niciuna dintre cele trei institutii responsabile de sanatatea romanilor nu a reusit sa raspunda, pana acum, tuturor intrebarilor legate de cardul national de sanatate”, este de parere eurodeputatul Cristian Busoi.

Cardul national de sanatate contine datele de identificare ale asiguratilor din Romania si reprezinta, potrivit specialistilor, cheia de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentStudiu: In tarile nordice medicii comunica cel mai frecvent cu pacientii si prin mail
Articolul următorExpertii in diabet s-au reunit pentru a discuta pe marginea Cursurilor eDiab