COVID-19: Rezidenții unui azil de bătrâni din Belgia au o ”perdea pentru îmbrățișări”

0
165
Foto: Reuters

Rezidenţii unui azil de bătrâni din Belgia pot trece mai uşor acum peste izolarea adusă de măsurile de distanţare socială impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19 îmbrăţişându-i pe cei dragi care vin în vizită printr-o ”perdea”.

Personalul de la căminul de bătrâni Jardins de Picardie din apropierea graniţei cu Franţa a instalat această perdea amplă de plastic pe 14 iunie, ideea dovedindu-se extrem de populară în rândul rezidenţilor, care nu mai putuseră primi vizitatori de 11 săptămâni, relatează Reuters.

Pentru Lili Hendrickx, o rezidentă a căminului, în vârstă de 86 de ani, perdeaua instalată de personal este „cea mai frumoasă invenţie” pe care a văzut-o vreodată.

„Este teribil de emoţionant pentru mine”, a declarat ea, adăugând că a plâns prima dată când a putut să-şi îmbrăţişeze din nou fiica.

Vizitatorii au fost la fel de entuziasmați.

„Faptul că îi poți vedea pe cei dragi din nou, este o adevărată plăcere, îți produce o stare de bine fizic și emoțional”, a spus Amandine Josefiak, în vârstă de 35 de ani, care venise să-și viziteze tatăl.

Perdeaua, în culori strălucitoare, decorată cu flori, este realizată dintr-o folie mare de plastic, cu două deschizături de fiecare parte, în care rezidenţii şi vizitatorii îşi pot insera braţele. După fiecare utilizare, perdeaua este dezinfectată de către asistente.

„Din cauza coronavirusului şi acestei distanţări sociale cu toţii am suferit mult din cauza lipsei de afecţiune’, a declarat Marie Christine Desoer, directoarea căminului.

Belgia a impus carantina pe 18 martie pentru a opri răspândirea COVID-19, însă în prezent a început să relaxeze restricţiile.

Până în prezent, boala a provocat 9.761 de decese la o populaţie 11 milioane – una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii per capita din lume.

Articolul precedentÎncă un medic a fost ucis de COVID-19
Articolul următorStudiu: Leptina administrată nazal stimulează respirația la șoarecii obezi în stop respirator cauzat de opioide