Corp nou la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

0
146
Foto: Facebook Costel Fotea

La Spitalul de Boli Infecțioase a fost inaugurat un corp de clădire nou construit, o investiţie, în valoare de 19.085.000 lei, a fost asigurată din fonduri din bugetul propriu al CJ Galaţi şi fonduri europene.

În această sumă este inclusă şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier nou.

Noua clădire a Spitalului de Boli Infecţioase are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 2.800 de metri pătraţi şi 23 de saloane. La demisol se află laboratorul, amfiteatrul, o parte din cabinetele medicilor şi spaţiile tehnice, iar la parter cabinetele medicale, saloanele pacienţilor şi cabinete de consultaţii sau tratament.

„Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când la Galaţi se construiesc de la zero clădiri noi pentru spitale. Mai bine de jumătate din activitatea Spitalului de Boli Infecţioase se va muta în noua clădire. Aici vor funcţiona laboratorul de microbiologie moleculară, secţia de Dermato-venerologie şi o parte din secţia de Boli Infecţioase. Dezvoltăm aici un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului de piele, cu echipamente medicale de ultimă generaţie, unice în România. De asemenea, s-a amenajat şi un compartiment pentru intervenţii chirurgicale minore. Mai mult, noua clădire are şi o zonă didactică pentru studenţii de la medicină, inclusiv un amfiteatru cu peste 100 de locuri. Au fost amenajate saloane moderne, cu trei paturi şi baie proprie, dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru confortul pacienţilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Articolul precedent20% dintre decesele cauzate de bolile de inimă sunt cauzate de consumul de tutun
Articolul următorMai multe spitale din Capitală, în finala Romanian Healthcare Awards 2020