Coronavirus: Viena, primul oraș din UE care începe vaccinarea gravidelor împotriva SARS-CoV-2

0
40

Austria va începe vaccinarea anti-COVID-19 a femeilor însărcinate de la jumătatea lunii mai. Campania de vaccinare a gravidelor va avea loc în Viena, primul oraș, de altfel, din Uniunea Europeană (UE) care adoptă o astfel de măsură.

Această hotărâre are ca scop evitarea unor posibile complicaţii în timpul sarcinii ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Mai exact, femeile însărcinate se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus începând din săptămâna a 13-a de sarcină, acest grup de populație fiind clasificat de mare risc, după cum a anunţat duminică responsabilul pe probleme de sănătate din Viena, Peter Hacker.

Ad in title

Vaccinurile se vor administra în funcţie de starea sarcinii, având prioritate gravidele cu sarcină avansată.

Studiile arată că riscul de a se infecta cu SARS-CoV-2 nu este mai mare la femeile însărcinate, dar gravidele care se infectează dezvoltă cu mai mare frecvenţă complicaţii comparativ cu femeile din aceeaşi grupă de vârstă, care nu sunt însărcinate.

Un studiu realizat la sfârşitul lunii aprilie şi la care au participat 100 de experţi din 18 ţări a ajuns la concluzia că infectarea cu SARS-CoV-2 creşte cu 50% riscul de complicaţii în timpul sarcinii pentru mamă şi copil, potrivit sursei citate.

Articolul precedentRestaurantele, deschise de luni la interior. Însă la 30% din capacitate
Articolul următorCE cere statelor membre testarea apei reziduale în vederea detectării urmelor de coronavirus