Coronavirus: Italia va produce din mai vaccinul anti-COVID Sputnik V

0
80

Italia va produce, începând din luna mai, în fiecare lună, 10 milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 rusesc Sputnik V. Este declarația făcută marți de Alexandr Gintsburg, directorul centrului Gamaleia, institutul care a dezvoltat acest vaccin, relatează agenţia Interfax, citată de EFE, potrivit Agerpres.

”Producţia este în curs de implantare pe teritoriul Italiei, cu siguranţă în cantităţi mari. Începând din luna mai producţia va fi de 10 milioane de doze pe lună”, a spus Gintsburg, retatează Agerpres.

Semnarea unui acord pentru fabricarea acestui vaccin în Italia a fost anunțat, pe 8 martie, de compania farmaceutică italiano-elveţiană Adienne Pharma & Biotech şi Fondul suveran rus (RDIF), care deţine patentul producţiei vaccinului Sputnik V.

Ad in title

Potrivit Alexandr Gintsburg, Rusia se află într-o primă fază a negocierilor pentru o posibilă lansare a vaccinului rusesc împotriva noului coronavirus și în alte ţări europene, inclusiv Germania şi Franţa.

De asemenea, directorul RDIF, Kirill Dmitriev, a declarat luni că s-a ajuns la acorduri pentru producerea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V ”cu societăţi din Italia, Spania, Franţa şi Germania”, în aşteptarea omologării acestuia în Uniunea Europeană.

RDIF a semnat până în prezent contracte pentru producţia a aproximativ 1,4 miliarde de doze de vaccin Sputnik V cu zece companii farmaceutice din Brazilia, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus, mai scrie Agerpres.

Vaccinul Sputnik V nu a fost încă autorizat în Uniunea Europeană, însă este în analiză din 4 martie la Agenția Europeană a Medicamentului. Autorităţile ruse au precizat că sunt pregătite să furnizeze doze pentru 50 de milioane de europeni, începând din luna iunie.

 

Articolul precedentStudiu: Vaccinarea anti-COVID-19 a gravidelor ar putea oferi protecţie copiilor
Articolul următorCE prezintă miercuri o primă variantă a pașaportului COVID-19