CE prezintă miercuri o primă variantă a pașaportului COVID-19

0
44

Comisia Europeană urmează să prezinte în cursul zilei de miercuri o primă formă a pașaportului COVID-19, document care le va permite cetățenilor europeni să călătorească cu avionul în cadrul blocului comunitar.

Certificatul verde digital, așa cum mai este numit pașaportul COVID-19, va conține informații despre persoanele care vor deține acest document și va fi valabil pentru cetățenii europeni imunizați cu unul dintre serurile anti-COVID-19 aprobate în Uniunea Europeană, respective Pfizer, AstraZeneca, Moderna sau Johnson & Johnson.

Mai exact, documentul, care va fi pe telefon, va arăta dacă persoana în cauză a fost vaccinată, dacă a trecut prin boală, dacă are test făcut și rezultatul acestuia.

Ad in title

Deși oficialii europeni spun că libera circulație nu va fi condiționată de vaccinare, părerile în rândul statelor europene în cee ace privește pașaportul COVID-19 sunt împărțite. În timp ce, de exemplu, Spania, Grecia, Portugalia susțin existența unui astfel de certificat, Belgia și Germania sunt de părere că persoanele care refuză vaccinarea sau nu au apucat să se imunizeze sunt discriminate în acest fel.

Pașaportul de vaccinare anti-coronavirus ar putea fi introdus la nivelul Uniunii Europene în luna iulie a acestui an.

Propunerea trebuie aprobată de Parlamentul European și statele membre.

Articolul precedentCoronavirus: Italia va produce din mai vaccinul anti-COVID Sputnik V
Articolul următorBrazilia: Un nou record, de aproape 3000 decese zilnice, cauzate de COVID-19