Copil roman nascut in Italia fara drept la sanatate in Romania!

0
229

Din cauza lipsei identitatii, un copil de patru luni, cetatean roman nascut in Italia nu beneficiaza de nici un ajutor medical.

Functionarii Primariei Focsani au retinut certificatul de nastere al copilului pentru a-i da unul romanesc, insa procedura dureaza sase luni; in tot acest timp copilul nu poate primi medicamente gratuite si nici nu poate fi vaccinat.

O femeie din Focsani a lucrat in Italia ca asistenta medicala, unde, in urma cu patru luni a nascut.

Femeia a hotarat sa-si creasca baietelul acasa, la Focsani. Aici au inceput necazurile dupa ce functionarii de la primarie i-au oprit actul de identitate al copilului, in original. Bebelusul nu a putut fi inscris la un medic de familie, desi detine cardul european de sanatate, valabil si in Romania.

Copilul nu poate primi medicamente gratuite, deoarece programul din Romania nu accepta celalalt program.

Exasperata de atatea probleme femeia este hotarata sa se intoarca in Italia unde bebelusul beneficiaza de toate serviciile, in ciuda faptului ca este cetatean roman.

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea da vina pe programul informatic care nu este corelat inca cu legislatia Uniunii Europene. Asta in conditiile in care Romania face parte din Uniunea Europeana de aproape doi ani.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentDistribuitorii de medicamente si reprezentantii MS nu au ajuns la un acord
Articolul următorUn copil de 11 ani si-a dat foc in gradina casei!