Medicamentele importate isi pastreaza pretul

0
182

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a avut sambata o noua intalnire cu producatorii de medicamente. De data aceasta, discutiile dintre cele doua parti s-au incheiat printr-o intelegere in ceea ce priveste metodele de calcul pentru pretul medicamentelor importate.

Potrivit ministrului Sanatatii, pentru medicamentele eliberate in regim compensat, se va folosi ca pret CIP media celor mai mici preturi din 12 tari UE, cu o reducere de 5%. Masura va fi adoptata pana la 31 decembrie 2008.

in urma negocierilor, cele doua parti au stabilit ca pretul medicamentelor importate sa fie micsorat cu 6,82%. Modalitatea de calcul a pretului medicamentelor pentru urmatorul an, va fi stabilita in urma unei noi intalniri pe care ministrul o va avea cu distribuitorii de produse medicamentoase.

in cadrul ultimelor negocieri, ministrul a propus distribuitorilor actualizarea pretului pentru medicamentele incluse in programul national de sanatate, in acest mod, pacientii putand sa isi procure, in continuare, medicamentele in regim gratuit si compensat.

Furnizorii de medicamente au sistat la inceputul saptamanii trecute livrarea de medicamente catre farmacii. Motivul acestei masuri a fost refuzul reprezentantilor Ministerului Sanatatii de a modifica pretul medicamentelor in functie de cursul valutar actual.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentDistribuitorii de medicamente si reprezentantii MS nu au ajuns la un acord
Articolul următorUn copil de 11 ani si-a dat foc in gradina casei!