incetinirea aparitiei maladiei Alzheimer este posibila daca persoanele in varsta consuma doua-trei cesti mai mici de cafea pe zi, potrivit unui studiu recent.

Cafeua are numeroase beneficii in ceea ce priveste maladia Alzheimer, mai ales la persoanele care se confrunta frecvent cu probleme de memorie. Studiul a demonstrat ca persoanele de peste 65 de ani care consuma cafea in cantitate mica pot intarzia aparitia bolii Alzheimer chiar si cu patru ani.

Totodata, oamenii de stiinta ii sfatuiesc pe oamenii care se confrunta cu probleme de memorie sa consume in continuare cafea, dar nu in cantitati mari. Astfel, proteina care duce la aparitia maladiei poate fi inhibata cu ajutorul cofeinei. Studiul a fost realizat pe un numar de 124 de persoane cu varsta cuprinsa intre 65 si 88 de ani, care aveau pierderi usoare de memorie. Pe baza raspunsurilor oferite de participantii la studiu, oamenii de stiinta au observat ca persoanele cu un nivel mai scazut de cofeina in sange erau si cele care au fost disgnosticate cu Alzheimer.

Importanta cofeinei pentru sanatatea individului a fost demonstrata de-a lungul timpului, in numeroase studii. Prin urmare, cafeaua reduce riscul aparitiei Parkinsonului, a atacului cerebral, a diabetului zaharat tip II si a cancerului mamar.