Consumul de canabis in adolescenta duce la o scadere a coeficientului de inteligenta

0
19

Adolescentii care consuma canabis se pot confrunta la varsta adulta cu o scadere a capacitatilor intelectuale. Acest lucru este sustinut de un studiu recent al Academiei Americane de Ştiinte.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de neozeelandezi, pe o perioada de 25 de ani. in tot acest timp, oamenii de stiinta au comparat coeficientul de inteligenta pe care acestia il aveau la 13 ani si la 38 de ani, in conditiile in care o parte a voluntarilor erau consumatori de canabis.

Potrivit autorilor studiului, la finalul cercetarilor s-a constatat o diferenta de opt puncte intre consumatorii de canabis si non-consumatori. Mai mult decat atat, cercetatorii au observant ca in cazul non-consumatorilor coeficientul de inteligenta a crescut cu cateva zecimi.

Ad in title

intr-o situatie similara se afla si consumatorii de marijuana, acestia confruntandu-se cu o scadere a capacitatilor de memorare si de concentrare.

Oamenii de stiinta au observat ca persoanele care au renuntat la canabis inainte de varsta de 38 de ani, cand a fost realizat cel de-al doilea test, nu au obtinut rezultate mai bune la finalul cercetarilor. insa, cei care care au inceput sa consume canabis la o varsta inaintata aveau un coeficient de inteligenta similar cu cel al non-consumatorilor.

Articolul precedentActivitatea fizica diminueaza dorinta de a fuma
Articolul următorProf. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la zi aniversara!