Consultatii dermatologice gratuite in licee din mai multe orase din tara in cadrul Campaniei Nationale Euromelanoma

0
62

Societatea Romana de Dermatologie a dat startul celei de-a 11-a editii a Campaniei Nationale Euromelanoma, prin care isi propune sa aduca medicii dermatologi mai aproape de pacienti in lupta contra cancerului de piele.

Astfel, in perioada mai-august 2016 vor fi organizate consultatii gratuite oferite de medicii dermatologi, in liceele din Bucuresti-Ilfov, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu, Timisoara, Targu-Mures, dar si pentru turistii aflati pe litoralul romanesc in statiunile: Eforie Nord, Neptun si Jupiter.

Campania va avea doua etape:

– prima etapa se adreseaza adolescentilor si se va desfasura in perioada 10 mai – 13 iunie;

– a doua etapa se desfasoara in lunile iulie si august, pe litoralul Marii Negre.

Un studiu european realizat pe un esantion de peste 13.500 persoane si prezentat in cadrul conferintei de presa de lansare a campaniei arata ca in ciuda faptului ca 91% dintre persoane recunosc ca expunerea la soare creeaza probleme de sanatate, 40% dintre acestia se protejeaza de soare doar in timpul vacantelor. Specialistii au atras atentia, ca razele soarelui, chiar si la un nivel scazut la radiatiilor UV, au efecte negative asupra pielii. Prin urmare, orice modificare neobisnuita la nivelul pielii nu trebuie ignorata si trebuie consultat medicul.

Incidenta cancerului de piele in Europa este de peste 100.000 anual, iar numarul de decese depaseste 22.000, potrivit Globocan.

Articolul precedentOMS: Aproximativ 600 de milioane de oameni din intreaga lume sufera intr-un an o toxiinfectie alimentara
Articolul următor„Astmul poate fi controlat”, campanie a Societatii Romane de Pneumologie