Conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu – bilantul celor 6 luni la conducerea Ministerului Sanatatii

0
23

Numit la conducerea Ministerului Sanatatii in noiembrie 2015, conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu a demisionat din Guvernul Ciolos dupa jumatate de an de mandat. Bilantul celor sase luni in fruntea institutiei numara planuri de actiune sau echiparea pentru sectiile de obstetrica-ginecologie, de boli infectioase si oncologie medical, a explicat Achimas intr-o conferinta de presa.

„in 6 luni s-au transpus in Planuri de Actiune, cateva e drept, dar raportat la un an de mandat consider ca este o atitudine responsabila de a nu promite lucruri care nu sunt fezabile. si le voi enumera: <<Mama si copilul>>, pentru prima data o judecata prin care sa acoperim necesarul de incubatoare si in acest moment si de ventilatoare la nivel national; primul Plan National Comprehensiv de Control al Cancerului, conditionalitatea EX-ANTE, reprezentata de maparea nevoilor de sanatate, din care s-au parcurs pasi importanti si voi pune la dispozitie anumite aspecte din acesta; marele Proiect <<Educatie pentru Sanatate>>, cu un volum enorm de munca si nu in ultimul rand, Partea de Control. Din punctul meu de vedere, un Minister trebuie sa aiba doua parti: partea de Politici de Sanatate, respectiv partea de Control. Numarul de controale, modul in care l-am efectuat incrucisat si rezultatele care urmeaza sa fie analizate si sa produca rezultate. Totodata, daca ne gandim la banul public, Programul de Achizitii Centralizate a demarat, cuprinde ventilatoarele si incubatoarele, iar in plus partea de chimioterapice scumpe, antibiotice si nu in ultimul rand, ceea ce era si in Controale, deseurile medicale.”, a declarat conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu.

De asemenea, fostul ministru a mentionat ca sustine gasirea unor solutii privind inechitatile salariale din sistemul medical.

Ad in title

„Am semnat un parteneriat cu principalele sindicate reprezentative din domeniu, cele care insumeaza peste jumatate din populatia sistemului medical si sustin fara tagada rezolvarea inechitatilor salariale in sistemul de sanatate. Aceasta a fost ceea ce am discutat si am semnat cuSANITAS si cu celelalte sindicate majore. Sunt parte a sistemului, vin din sistem si imi doresc schimbarea in bine si pentru asta toate bunele mele intentii au fost puse in joc.”, a mai precizat conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu, in cadrul aceleiasi conferinte de presa.

Articolul precedentOMS: Aproximativ 600 de milioane de oameni din intreaga lume sufera intr-un an o toxiinfectie alimentara
Articolul următor„Astmul poate fi controlat”, campanie a Societatii Romane de Pneumologie