Constructia de spitale regionale, printre prioritatile noului ministru al Sanatatii

0
54

Dezvoltarea infrastructurii in sanatate si in mod special demararea constructiei a trei spitale regionale in Iasi, Craiova si Cluj-Napoca raman prioritati si in mandatul noului ministru al Sanatatii, conf. univ. dr. Patriciu Achimas-Cadariu.

Obiectivele au fost discutate in cadrul intalnirii pe care conf. univ. dr.Patriciu Achimas-Cadariu a avut-o la finalul saptamanii cu Corina Cretu,comisar pentru Politica Regionala al Comisiei Europene.

Cei doi oficiali au discutat despre stadiul implementarii proiectelor cu finantare europeana pentru dezvoltarea infrastructurii in sanatate, dar si despre inceperea constructiei celor trei spitale regionale, potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Sanatatii.

Comisarul european l-a asigurat pe ministrul Sanatatii de sustinerea sa pentru ca aceste proiecte sa poata fi implementate. Mai mult, delegatia europeana a transmis Ministerului Sanatatii ca in perioada ce urmeaza experti in achizitii publice ai Comisiei Europene vor putea asiguraconsultanta in vederea urgentarii acestor proiecte importante.

Potrivit documentului citat, in perioada imediat urmatoare Ministerul Sanatatii va transmite un plan de actiune pentru accesul la fondurile structurale in vederea indeplinirii prioritatilor anuntate de noul ministru.

Articolul precedentCampanie de sprijinire a copiilor cu probleme de auz de la Scoala pentru Hipoacuzici Bucuresti
Articolul următorO treime dintre fertilizarile in vitro facute in Romania se finalizeaza cu succes