Colaborarea interdisciplinara si abordarea personalizata a pacientilor cu boli pulmonare, in prim-plan la Pneumo Road Show Iasi

0
201

Pentru un management eficient al bolilor pulmonare, Societatea Romana de Pneumologie militeaza pentru o colaborare intre specialistii care au in grija pacienti cu afectiuni din aceasta categorie. in acest context s-a desfasurat cea de-a doua editie a evenimentului Pneumo Road Show Iasi 2015.

Evenimentul a reunit atat medici pneumologi, cat si medici din alte specialitati medicale, precum: medicina interna, cardiologie, oncologie simedicina de familie. Coordonatorul local al manifestarii, prof. dr. Traian Mihaescu, a pus accent pe importanta abordarii personalizate a fiecarui caz clinic si a unei colaborari interdisciplinare pentru un management cat mai eficient al pacientului cu afectiuni pulmonare.

„Ne-am bucurat atat de prezenta pneumologilor, cat si a altor specialisti care au contribuit la conturarea unei abordari interdisciplinare de calitate, prezentandu-se subiecte complexe, de la aderenta la tratament, probleme terapeutice in cancerul bronho-pulmonar si multe altele. Am remarcat si prezenta rezidentilor, acestia fiind din ce in ce mai activi in pneumologie, ceea ce ne ofera incredere in viitoarele generatii de specialisti. Simpozionul Pneumo Road Show Iasi a fost o manifestare interactiva, in cadrul careia s-a discutat mult, s-au pus intrebari si au fost impartasite informatii medicale de interes pentru toti cei din sala. Publicul doreste sa plece acasa cu noutati, cu lucruri concrete, iar prezenta la eveniment a colegilor nostri din Bacau, Suceava si alte orase, este un semn promitator si clar al faptului ca evenimentul nostru si-a atins obiectivele”, a declarat prof. dr. Traian Mihaescu.

Structurat in mai multe sesiuni, simpozionul a abordat teme referitoare la problematica bolii pulmonare obstructive cronice, a astmului, teme ce vizeaza interferentele bolilor pulmonare cu alte afectiuni, iar simpozionul a fost incheiat de prezentari dedicate domeniului cancerului bronho-pulmonar.

Proiectul Pneumo Road Show a fost demarat in anul 2014, desfasurandu-se prin organizarea unor conferinte tematice in mai multe orase din tara. in 2015 Pneumo Road Show continua prin realizarea unor conferinte stiintifice interdisciplinare in unele dintre cele mai importante 3 centre universitare din tara.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Pneumologie

Partener: Astra Zeneca

Management eveniment: Sanatatea Press Group, Expertul tau in comunicare pe domeniul medical.

Articolul precedentCampanie de sprijinire a copiilor cu probleme de auz de la Scoala pentru Hipoacuzici Bucuresti
Articolul următorO treime dintre fertilizarile in vitro facute in Romania se finalizeaza cu succes