Consilier al ministrului Sănătății, despre reducerea programului magazinelor: Crește riscul de infectare

0
368

Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că închiderea mai devreme a magazinelor nu se găsește printre măsurile eficiente împotriva răspândirii coronavirusului și că, din contră, ar putea avea efect invers.

Potrivit lui Ștefan Voinea, care citează mai multe studii, cele mai eficiente măsuri sunt interzicerea întâlnirilor în grupuri mici și închiderea școlilor.

„Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare. Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, a scris Ștefan Voinea pe Facebook.

 

Articolul precedentLideri din diferite țări cer elaborarea unui ”tratat internaţional privind pandemiile”
Articolul următorPrefectul Capitalei: Nu se va renunța la măsurile luate, pentru că ele sunt menite să ne protejeze