Prefectul Capitalei: Nu se va renunța la măsurile luate, pentru că ele sunt menite să ne protejeze

0
14

Prefectul Municipiului București, Alin Stoica, a declarat că aproape toți locuitorii Capitalei respectă regulile, înțeleg importanța lor, nefiind vorba de restricții, ci de limitări ale confortului, pentru a proteja sănătatea oamenilor.

Prefectul Capitalei a spus că nu se va renunța la măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului, „pentru că ele sunt menite să ne protejeze”, iar protestele de luni seară reprezintă acțiunea a 2.000 de oameni care nu înțeleg importanța acestor măsuri.

În același timp, prefectul Capitalei le-a mulțumit bucureștenilor care respectă ordinea și măsurile, fiind peste 2 milioane de oameni, afirmând că protestul de luni seara, din București, a fost ținut sub control de forțele de ordine, care au acționat cu profesionalism și calm.

De asemenea, prefectul a transmis că persoanele care au instigat la violenţă la protestele de luni seara împotriva noilor măsuri luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 trebuie să plătească.

„Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic. Îi felicit pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din această noapte”, a scris prefectul Capitalei, marţi, pe Facebook.

El le-a mulţumit tuturor celor care respectă măsurile luate autorităţi şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea reprezintă „un preţ mic” pentru sănătatea şi viaţa celor dragi.

Articolul precedentConsilier al ministrului Sănătății, despre reducerea programului magazinelor: Crește riscul de infectare
Articolul următorTextul OUG privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, adoptat