Congresul Federatiei Internationale a Studentilor Farmacisti, la Cluj

0
258

Congresul Federatiei Internationale a Studentilor Farmacisti (IPSF), ale carui lucrari se vor desfasura la Cluj-Napoca in perioada 2-11 august, este primul cu acest profil organizat in Romania, la manifestare urmand sa participe peste 200 de studenti farmacisti din 40 de tari.

Presedintele Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Marin Bojita a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca reuniunea care se va desfasura in zilele urmatoare are o semnificatie deosebita. in primul rand demonstreaza ca studentii sunt capabili sa organizeze o manifestare de o asemenea amploare, iar in al doilea rand releva ca tanara generatie, care termina studiile universitare la UMF din Cluj-Napoca sunt interesati de propriul viitor.

„in afara de implicatiile profesionale privind viitoarea cariera de farmacist, cercetarea farmaceutica si invatamantul de profil, este important contactul pe care tinerii il stabilesc intre ei cu acest prilej, relatiile lor de colegialitate si de prietenie, precum si posibilitatea tinerilor din alte tari de a cunoaste orasul Cluj-Napoca”, a subliniat presedintele UMF.

Totodata, prof. univ. dr. Marin Bojita a aratat ca intreaga organizare a congresului apartine unui grup de tineri studenti si Organizatiei Internationale a Studentilor Farmacisti, iar UMF i-a sprijinit in masura solicitarilor.

Studenta Anca Pop, presedintele congresului, a declarat, pentru AGERPRES, ca desfasurarea Congresului IPSF la Cluj-Napoca, in acest an, a fost stabilita in 2006, la reuniunea din Australia. Colectivul de organizare este compus din 14 studenti. Temele Congresului sunt de un interes deosebit pentru domeniul farmaceutic, iar participantii sunt personalitati de prestigiu ale instutiilor internationale de profil, precum prof. Ian Bates (Head of Educational Development, School of Pharmacy, University of London), dr. Sabine Kopp (Manager – Medicines Quality Assurance Programme, Quality Assurance & Safety: Medicines, World Health Organization), sau dr. Jaap van Harten (Publisher, Pharmacology & Pharmaceutical Sciences Elsevier BV).

Temele dezbatute in acest an sunt „Medicamentele de azi – realitate versus ideal”, si „Noi confruntari ale profesiei de farmacist”.

Federatia Internationala a Studentilor Farmacisti a fost fondata in 1949, la Londra, de catre opt asociatii de studenti farmacisti. La ora actuala din acest organism fac parte 350.000 de studenti farmacisti si tineri absolventi din 70 de tari din toata lumea. Federatia are doua birouri regionale – Asia Pacific Regional Office (APRO) si Pan-Amercan Regional Office (PARO).

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCancerul la san – Partea II
Articolul următorGermania: primul transplant de membre superioare din lume