Conferința Națională a Asociației Române pentru Studiul Obezității, exclusiv online în 2020

0
117

Tradiția scrisă de-a lungul anilor prin Conferința Națională a Asociației Române pentru Studiul Obezității, una dintre manifestările științifice de referință în studiul obezității în România, continuă și în 2020. În contextul epidemiologic actual, evenimentul se va desfășura în acest an în format exclusiv online, în perioada 3-5 decembrie.

Astfel, unii dintre cei mai renumiți specialiști din domeniul diabetologiei, nutriției și bolilor metabolice, dar și din domenii conexe, se vor reuni pe platforma Sanatatea.ONLINE/learning pentru a dezbate cele mai noi informații în domeniu, inclusiv problematica obezității în contextul pandemiei de COVID-19.

”Studiile și cercetările realizate de la începutul pandemiei de COVID-19 arată că obezitatea poate duce la evoluții mai severe în cazul infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și că există o legătură complexă între obezitate și COVID-19. În aceste condiții, Conferința Națională a Asociației Române pentru Studiul Obezității este poate mai importantă decât oricând anul acesta. Este important ca specialiștii din domeniu să împărtășească cele mai recente informații științifice, pentru a-și ajuta pacienții în această perioadă dificilă pentru întreaga lume. Prin Conferința Națională ARSO ne propunem să oferim cadrul pentru ca specialiștii în domeniu să se reunească pentru a dezbate și împărtăși dovezile științifice cele mai recente din diferitele arii de interes legate de prevenția, evaluarea și tratamentul obezității, cu scopul de a facilita accesul pacienților cu această patologie la servicii medicale de calitate”, a declarat conf. univ dr. Laura Mihalache, președintele Asociației Române pentru Studiul Obezității.

Ad in title

Webinarul, creditat cu 13 puncte EMC, se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical, medici din specialitățile diabet, nutriție și boli metabolice, cardiologie, endocrinologie, pneumologie, gastroenterologie, nefrologie, chirurgie, pediatrie, precum și asistenților medicali și educatori în diabet.

Evenimentul este organizat științific de Asociația Română pentru Studiul Obezității, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași și Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Managementul logistic și tehnic al webinarului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Toate detaliile despre eveniment le puteți găsi la adresa: https://sanatatea.online/conferinta-arso/

Articolul precedentCum se va derula procesul de vaccinare anti-SARS-CoV-2 în România? Guvernul lansează platforma #ROVACCINARE
Articolul următorVIDEO Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19