VIDEO Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19

0
30

 

În România, a fost lansată aplicația First Contact, care îi va avertiza rapid pe cei care au intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, păstrându-se anonimatul tuturor celor implicați: atât cei care avertizează (cei infectați), cât și cei care sunt avertizați că au fost expuși contaminării (contacții celor infectați).

Aplicația First Contact folosește tehnologia Bluetooth (Low Energy) cu identificatori temporari și are o arhitectură descentralizată, în care stocarea și procesarea datelor anonime ale întâlnirilor Bluetooth se face exclusiv pe telefonul utilizatorului, o soluție care te asigură că nimeni, inclusiv autorități sau administratorii sistemului, nu pot afla cine ești, cu cine te-ai întâlnit, dacă ești infectat sau contact al unui infectat, fiindcă nimeni nu are acces la datele din telefonul tău.

Ad in title

Cu această lansare, România reușește să iasă din “zona gri” a Uniunii Europene, unde rămăsese alături de alte 6 state ce nu utilizează (încă) și astfel de aplicații în combaterea pandemiei.

Cum funcționeaza această aplicație și cum ne ajutaăconcret, a explicat în exclusivitate pentru RoHealthReview.ro și Sanatatea.TV Silviu Alexandru Alexe, unul dintre dezvoltatorii aplicației.

 

Articolul precedentConferința Națională a Asociației Române pentru Studiul Obezității, exclusiv online în 2020
Articolul următorPeste 8.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore în România d