Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu: „Un episod de amputatie costa 3.500 euro”

0
7

Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Asociatiei de Podiatrie, a atras atentia, in deschiderea conferintei-dezbatere „Piciorul Diabetic si Amputatiile. Spune stop! Actioneaza acum!”, asupra costurilor pe care le impun amputatiile. Potrivit specialistului, un episod de amputatie presupune costuri de 3.500 de euro. Doar la nivelul anului 2010, in Romania, s-au cheltuit peste 6 milioane de euro numai pentru amputatii.

Costurile pe care le impune ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat si complicatii ale acestei boli au fost subliniate si de invitatii de la nivel international prezenti la conferinta. Potrivit dr. Kristien Van Acker, PresedinteleD-Foot International, 12% din bugetul global alocat domeniului sanatatii este cheltuit pentru probleme legate de diabet.

Conferinta „Piciorul Diabetic si Amputatiile. Spune stop! Actioneaza acum!” se desfasoara astazi la Bucuresti si este organizata de Asociatia de Podiatrie in parteneriat cu Societatea de Neuropatie Diabetica – Neurodiab.

in cadrul evenimentului sunt prezentate date despre amputatiile asociate piciorului dibetic si este dezbatuta problematica acestei complicatii severe a diabetului zaharat in vederea gasirii unor solutii viabile si a conturarii unor politici de sanatate cu copul implementarii preventiei si ingrijirii adecvate a acestei patologii astfel incat impactul puternic al acesteia asupra pacientului, asupra familiei, societatii si sistemul de sanatate sa fie diminuat.

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentMinistrul Sanatatii, Sorina Pintea: Este nevoie de mai multa organizare si implicare in sistemul de sanatate romanesc
Articolul următorMinistrul Sanatatii: „Trebuie sa asiguram servicii medicale pentru comunitatile izolate, cu populatie saraca”