Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu: Tinerii medici trebuie sa fie increzatori in fortele lor

0
246

Tinerii medici, rezidenti si specialisti, reprezinta viitorul sistemului medical din tara noastra. Tocmai de aceea, accentul trebuie sa cada pe formarea cat mai corecta a acestora, dar si pe insuflarea de catre formatorii cu experienta a dorintei de a se implica neconditionat in specialitatea aleasa.

in cazul specialitatii de diabet, nutritie si boli metabolice, conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica, a declarat pentru www.sanatateatv.ro in cadrul Şcolii de Vara Neurodiab 2015 ce s-a desfasurat in perioada 17-18 iulie 2015 la Sinaia, ca lucrurile nu sunt tocmai simple, dar cu multa implicare si curaj toate greutatile pot fi depasite. Iar tot imboldul trebuie sa vina de la specialistii cu experienta, care ii instruiesc pe tinerii medici.

„Parcurgem un moment deloc simplu, mai ales in ceea ce priveste rezidentiatul in diabet. Din pacate, in jurul specialitatii noastre sunt tot felul de discutii. Şi am spus colegilor mei, de generatia mea, ca trebuie sa fim atenti. Daca nu vom reusi sa transmitem tinerilor nostri o siguranta a specialitatii, atunci o sa asistam la o reducere a numarului celor care vor alege si vor activa in specialitatea de diabet. Eu am incredere in noile generatii de medici si voi fi multumit daca o sa ma trateze generatia aceasta tanara, atunci cand va fi cazul”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu.

in acelasi timp, conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu are un mesaj si pentru tinerii medici, indemnandu-i la o perfectionare continua, dar si la respect si incredere in fortele proprii.

„Tinerii medici trebuie sa fie increzatori in fortele lor si mai ales sa incerce sa se desprinda de multe lucruri de care ei nu isi dau inca seama, lucruri care vin din pacate dintr-un trecut nu prea indepartat. Le spun rezidentilor mei, de cate ori am ocazia, ca facand politicos lucrul acesta pot sa-si sustina un punct de vedere in fata oricui. Nimeni nu trebuie sa inhibe in niciun fel. Daca exista politetea relatiei cu orice important profesor sau lider de opinie, atunci lucrurile vor evolua de la sine si vor evolua intr-un mod pozitiv”, a mai precizat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu.

Articolul precedentA doua zi la Scoala de Vara NeuroDiab 2015 – Noutati practice
Articolul următorMii de absolventi de liceu sustin examenul de admitere la Universitatile de Medicina si Farmacie din toata tara