Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu: Individualizarea tratamentului in neuropatia diabetica este esentiala

0
34

Individualizarea tratamentului la pacientii cu neuropatie diabetica este esentiala in contextul unui management eficient al afectiunii. Acest lucru a fost discutat in cadrul celei de-a treia editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, eveniment ce s-a desfasurat in luna februarie 2014.

„Este recomandat ca optiunile de tratament sa fie alese tinand cont de fiecare persoana in parte, de existenta unor comorbiditati precum obezitatea, depresia, disfunctionalitati ale ficatului etc., dar si de recomandarile si ghidurile internationale cu privire la tratamentul neuropatiei diabetice. in concluzie, alegerea celui mai bun tratament de catre specialist ar trebui sa se faca in functie de caracteristicile si simptomatologia pe care le prezinta fiecare persoana in parte.”, a declarat conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Impunerea unei abordari individualizate a neuropatiei diabetice este sustinuta de cazurile intalnite in practica medicala. Astfel prezenta mecanismelor patogenice multiple, mecanismelor clinice diverse, metodele de diagnostic si screening, dar si optiunile de tratament fac necesara abordarea individualizata a terapiei pentru pacientii cu neuropatie diabetica, de altfel cea mai frecventa complicatie invalidanta a diabetului zaharat.

Ad in title

De asemenea, specialistii sunt de parere ca trebuie luate in considerare si posibilele complicatii multiple care pot fi prezente la persoanele cu neuropatie diabetica, precum si efectele pe care le au asupra calitatii vietii pacientilor. Medicii au atras atentia si asupra faptului ca trebuie depuse eforturi sustinute pentru a se preveni aparitia acestei complicatii, avand in vedere ca in momentul in care se instaleaza este ireversibila.

„Dezvoltarea si implementarea unui managementul eficient al acestei complicatii a diabetului zaharat au stat la baza infiintarii Societatii de Neuropatie Diabetica. Societatea vrea sa fie o punte de intalnire si sa asigure o platforma de discutie intre specialistii implicati in problematica neuropatiei diabetice. Din acest motiv, am fost unul dintre fondatorii acestei societati si consider ca este extrem de importanta colaborarea multidisciplinara intr-o afectiune care impune o munca de echipa, dar si individualizarea tratamentului”, a adaugat conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Informatiile sunt oferite de catre Societatea de Neuropatie Diabetica. Mai multe detalii regasiti pe www.neurodiab.org <http://www.neurodiab.org>

Articolul precedentIncepe Saptamana Europeana a Vaccinarii
Articolul următorRomanii, printre europenii cei mai nemultumiti de conditiile de munca. Sanatatea la locul de munca necesita imbunatatiri