Conf. univ. dr. Gabriel Popescu: Infectiile intraspitalicesti sunt riscuri asumate ale manoperelor de ingrijire medicala. Nu trebuie privite ca o fatalitate

0
56

Infectiile nosocomiale, fie ca vorbim de cele dobandite in spitale, ambulatorii, sau dupa externarea din unitatile sanitare, sunt riscuri asumate ale manoperelor de ingrijire medicala, este de parere conf. univ. dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infectioase, Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”. Acestea trebuie prevenite, fara a fi insa privite ca o fatalitate.

„Infectiile intraspitalicesti sunt riscuri asumate ale manoperelor de ingrijire medicala. Ele exista in masura in care exista ingrijire medicala, ceea ce le diferentiaza, le face sa fie altfel fata de infectiile dobandite in afara ingrijirilor medicale este implicarea unor germeni cu rezistenta mai mare la antibiotice. Este un risc asumat, nu trebuie insa privit cu fatalitate”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro conf. univ. dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infectioase, Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals”.

Potrivit specialistului, un prim pas in diminuarea numarului de infectii intraspitalicesti il reprezinta investitia in laboratoare de microbiologie care sa identifice cat mai repede bacteriile implicate in infectii si la ce antibiotice sunt acestea sensibile sau rezistente.

Articolul precedentRomania, pe primul loc in Uniunea Europeana privind incidenta tuberculozei
Articolul următorPrelevare multi-organ si multi-tesut realizata in premiera la Spitalul Militar Central din Bucuresti