Conf. univ. dr. Bogdan Popescu: Distoniile influenteaza semnificativ viata pacientilor

0
20

Viata pacientilor se schimba radical in momentul in care acestia afla ca sufera de distonie. Acest lucru este determinat de faptul ca pacientii cu distonie nu isi mai pot desfasura in conditii normale activitatile zilnice obisnuite, cum ar fi mersul pe propriile picioare, mancatul de unul singur si chiar capacitatea de a scrie.

Pe langa toate aceste neajunsuri, cu care un pacient cu distonie se confrunta zi de zi, el este supus discriminarii si prejudecatilor. „Educatia la noi in tara in ceea ce priveste boala si bolnavii este una deficitara. Ar trebui sa invatam din cultura vestica, sa invatam din aceasta compasiune si ajurtor fata de cel de langa noi care are o boala si acest lucru e valabil si pentru distonii. Pacientii cu distonie nu trebuie sa-si piarda speranta pentru ca intotdeauna se vor gasi solutii de ameliorare a vietii lor chiar daca in momentul de fata nu putem vorbi de vindecare”, a declarat intr-un interviu pentru www.sanatateatv.ro conf. univ. dr. Bogdan Popescu, seful Sectiei de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

indemnul conf. univ. dr. Bogdan Popescu este ca pacienti cu distonie sa nu se lase prada tuturor acestor probleme, sa nu-si piarda niciodata speranta si sa mearga la medicul specialist pentru a beneficia de tratamentul adecvat.

Ad in title

„Societatea de Neurologie din Romania prin profesorul Ovidiu Bajenaru si domnul prof. Dafin Muresanu, a incercat sa sprijine, sa arate care este situatia pacientilor cu distonie in Romania. Sper sa apara un ajutor substantial de la factorii guvernamentali pentru sustinerea tratamentului acestor pacienti. Pacientii cu distonie nu trebuie sa-si piarda speranta”, a adaugat conf. univ. dr. Bogdan Popescu.

Distonia este o tulburare neurologica ce se caracterizeaza prin miscari involuntare ale diferitelor segmente ale corpului, cum ar fi cap, membre.

Articolul precedentProf. Florin Tudose: Persoanele cu tulburare post-traumatica de stres apeleaza destul de tarziu la un ajutor specializat
Articolul următorStudiu: 60% dintre oameni, atat barbati cat si femei, sunt afectati de aparitia varicelor