Colegiul Medicilor din Romania va sprijini financiar familiile victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni

0
13

Colegiul Medicilor din Romania va sustine financiar familiile victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni, din 20 ianuarie 2014. Astfel CMR va acorda ajutor financiar familiilor studentei Aurelia Ion, pilotului Adrian Iovan, ambii morti, si copilotului Razvan Petrescu, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.sanatateatv.ro.

Mai mult decat atat Colegiul Medicilor din Romania va acorda studentei Aurelia Ion titlul de membru onorific al institutiei. „Certificatul va fi inmanat familiei in cadrul Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din Romania ce va avea loc in luna martie 2014”, se precizeaza in document.

De asemenea medicii supravietuitori ai accidentului aviatic din Muntii Apuseni, dr. Radu Zamfir de la Institutul Clinic Fundeni, dr. Valentin Calu, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, dr. Catalin Pivniceru de la Spitalul Sfanta Maria si dr. Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius vor primi o diploma de onoare.

Ad in title

Totodata, CMR solicita presedintelului Romaniei acordarea Ordinului Merit Sanitar in grad de Comandur studentei Aurelia Ion, pilotului Adrian Iovan si celorlalti medici.

Deciziile au fost luate de Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Romania in sedinta din data de 23 ianuarie 2014.

Reamintim ca in data de 20 ianuarie 2014 un avion medical al Agentiei Nationale de Transplat a aterizat fortat in Muntii Apuseni, la granita judetelor Alba si Cluj. La bordul avionului se aflau patru medici, o studenta, pilotul si copilotul. in urma impactului studenta Aurelia Ion si pilotul Adrian Iovan si-au pierdut viata.

Articolul precedentProf. Florin Tudose: Persoanele cu tulburare post-traumatica de stres apeleaza destul de tarziu la un ajutor specializat
Articolul următorStudiu: 60% dintre oameni, atat barbati cat si femei, sunt afectati de aparitia varicelor