Conf. dr. Irina Strâmbu, despre educaţia în bolile respiratorii: Este o colaborare între medic şi pacient

0
66

Conf. dr. Irina Strâmbu , şeful secției V Pneumologie Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat că educaţia în bolile respiratorii înseamnă în primul rând o relaţie foarte bună între medic şi pacient.

„Educaţia este mai degrabă o colaborare între medic şi pacient, în care medicul are o sumă de informaţii de care pacientul are nevoie, dar pacientul are o multitudine de particularităţi şi antecedente personale psihologice care nuanţează foarte mult relaţia lui cu orice medic. Medicul trebuie să fie conştient de aceste lucruri, astfel încât educaţia să îşi atungă scopul”, a afirmat conf. dr. Irina Strâmbu.

Aceasta a adăugat că scopul educaţiei este în interesul pacienţilor, de a-şi înţelege boala, de a o putea controla cât mai bine, să ştie ce să evite şi la ce să se aştepte şi să aibă o atitudine realistă faţă de boală.

Ad in title

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței “Educaţia în bolile respiratorii. Provocări şi persective”, transmisă pe platforma www.conferinte-live.ro. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Articolul precedentManagerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, despre educaţia în bolile respiratorii
Articolul următorÎnscrieri deschise pentru video conferința online #LecțiaCovid / Resetarea sistemului de sănătate