Înscrieri deschise pentru video conferința online #LecțiaCovid / Resetarea sistemului de sănătate

0
43

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru deschid în data de 2 iunie video conferința online #LecțiaCovid / Resetarea sistemului de sănătate, organizată de CursDeGuvernare.ro cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Sănătatea.TV este partener media al evenimentului.

Potrivit organizatorilor, conferința, transmisă live pe CursDeGuvernare.ro și pagina de Facebook, va trasa o hartă a principiilor de reformă a sănătății românești, pe care să fie configurate, cu precizie, atât soluțiile concrete cât și legislația necesară implementării acestora.

Ad in title

Direcții de dezbatere:

  1. Managementul sistemului – de la minister, la directiile județele și la spitale. Ce nu funcționează și de ce
  2. Finanțarea & dotarea sistemului – investiții: de la, materiale și medicamente, la tehnologie, la medici și specialiști.
  3. Relația sistemelor public-privat și poziționarea față de pacient și de contribuabil: cooperare, servicii, industrii

O echipă de 11 speakeri – din zona de decizie politico-administrativă (guvern și parlament), din zona experților în politici de sănătate, din zona asociativă a pacienților și din zona actorilor relevanți – pot desena o hartă a principiilor de reformă a sănătății românești, pe care să fie configurate, cu precizie, atât soluțiile concrete cât și legislația necesară implementării acestora.

Agenda evenimentului este disponibilă AICI.

Participanții care vor urmări dezbaterea online au posibilitatea să adreseze întrebări atât în avans, cât și în timp real, ca reacție la prezentările speakerilor. Moderatorii vor adresa speakerilor întrebările venite din public. Răspunsurile vor fi furnizate atât în direct (în limita timpului disponibil) cât și ulterior, online.

Pentru a participa online și pentru a adresa întrebări speakerilor, este necesară înscrierea utilizând formularul disponibil AICI.

Întrebările primite prin formular vor fi preluate cu prioritate în live, mai precizează organizatorii.

Articolul precedentConf. dr. Irina Strâmbu, despre educaţia în bolile respiratorii: Este o colaborare între medic şi pacient
Articolul următorAsist. univ. dr. Alina Croitoru: Pacienţii sunt cei care pot să-şi gestioneze cel mai bine boala