Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele

0
52

Comisia Europeana a aprobat comercializarea unui medicament pentru tratarea carcinomului cu celule Merkel in faza metastatica, o forma rara si agresiva de cancer de piele, informeaza un comunicat de presa sosit pe adresa redactiei SanatateaTV.ro.

Potrivit documentului, medicamentul a primit autorizatie de comercializare pentru cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar si pentru tari precum Norvegia, Liechtenstein sau Irlanda.

„Dupa ce, la inceputul anului 2017, am reusit sa primim aprobarea rapida a FDA pentru a comercializa medicamentul pe piata din Statele Unite ale Americii, aprobarea la nivel european continua eforturile noastre de a face medicamentul disponibil pentru toti pacientii care au nevoie de el, indiferent de unde se afla in lume”, a declarat Liz Barrett, presedintele uneia dintre companiile care a dezvoltat produsul.

Aprobarea produsului medicamentos de catre Comisia Europeana are la baza date rezultate dintr-un studiu clinic international, desfasurat in mai multe centre.

Potrivit datelor citate in comunicatul de presa, anual, aproximativ 2.500 de europeni sunt afectati de carcinomul cu celule Merkel (MCC), iar intre 6 si 12% dintre acestia sunt diagnosticati in faza metastatica.

Carcinomul cu celule Merkel in faza metastatica este o boala rara si agresiva in care celulele canceroase se formeaza la nivelul pielii, in apropierea terminatiilor nervoase. Carcinomul cu celule Merkel este, adesea, cunoscut sub denumirea carcinom neuroendocrin al pielii sau cancer trabecular care debuteaza in acele zone ale pielii care sunt cel mai multe expuse la soare, cum ar fi capul, gatul sau membrele.

Printre factorii de risc care duc la declansarea acestui tip de cancer se numara expunerea la soare si infectia cu polyomavirusul Merkel. Barbatii cu varste de peste 50 de ani, sunt cei mai predispusi sa dezvolte boala.

Articolul precedentColegiul Pacientilor din Romania: Utilizarea excesiva de antibiotice in mod nejustificat, o crima impotriva umanitatii
Articolul următorSorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze”