Colegiul Medicilor din Romania lanseaza Campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!”

0
281

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) lanseaza astazi Campania de interes public „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”, care are ca scop informarea si constientizarea populatiei asupra riscurilor la care se expune atunci cand informatiile neconventionale iau locul consultatiilor medicale de specialitate.

Altfel spus, Colegiul Medicilor din Romania trage un semnal de alarma in ceea ce priveste problemele ce pot aparea in randul pacientilor atunci cand acestia prefera sa apeleze mai intai la sistemele neconventionale, sa se informeze si sa se trateze din surse neavizate, si abia apoi sa mearga la medic. Diagnosticul tardiv sau incorect, avansarea bolii, reducerea sanselor de vindecare sunt cateva dintre consecinte.

„Cercetarea stiintifica se face pe loturi de mii de oameni. Retelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici macar pentru doi oameni, fie ei si gemeni. Nu exista boala, exista bolnavi. Aceeasi boala difera ca exprimare, ca evolutie, ca posibilitati terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geaman la un frate geaman. Nu tot ceea ce este ingaduit ne este si de folos. Sa alegem ceea ce ne este de folos atunci cand este vorba despre sanatatea noastra, sfatul medicului”, a explicat presedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean, intr-un comunicat de presa remis la adresa redactiei www.sanatateatv.ro.

Articolul precedent(P) Sanatatea picioarelor si sportul: activitatea fizica poate ajuta in prevenirea complicatiilor la nivelul picioarelor, in cazul persoanelor cu diabet zaharat
Articolul următorOMS incurajeaza alaptarea la san si atrage atentia asupra beneficiilor cognitive pe care aceasta le are